maanantai 31. elokuuta 2009

Turmaliiniriipus



Seuraavaksi esittelyssä turmaliiniriipus. Tämän tyynynmuotoisen turmaliinin ostin AJS Gemsistä. Se oli hienoinen pettymys. Turmaliinilla on nimittäin ominaisuus, jota eivät edes kaikki puhuttamani kultasepät tiedä. Varsinkin pinkki turmaliini muuttuu usein hehkulampun valossa "mutaiseksi" (englanniksi "muddy") eli rusehtavan punaiseksi, eikä pidä heleää väriään. Ostamani turmaliini juuri tämänlainen. Poikkeuksena on todelliset rubelliitit, eli voimakkaan pinkit turmaliinit, jotka ovat yleensä väriltään stabiileja.

Jotkut tahot kuumentavat turmaliineja ja saavat siten parannettua värin pysyvyyttä. Tämä on turmaliinin kohdalla yleistymässä, joten kannattaa aina tarkistaa asia myyjältä, jos käsittelemätön kivi on itselle tärkeä asia. Voit lukea asiasta lisää esimerkiksi tästä tai täältä. Kannattaa aina katsoa kiveä, jonka on ostamassa eri valoissa, ettei tule yllätyksiä.

Ostamani turmaliini oli kuitenkin mukavan kokoinen ja totuttuani värin vaihtumiseen, päätin teettää siitä kaulakorun. Claes Nyström teki minulle tämän riipuksen hopeasta.




Kokemus pähkinänkuoressa:

Plussat: Mukavaa asiakaspalvelua.
Miinukset: Muutama yksityiskohta unohtui tilauksesta.
Hinta-laatusuhde: Hyvä.
Erityismaininta: Kotimaiset hopeakorut täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti